Nieuws

12 oktober 2023

Gift ontvangen van OPA
Deze week werden we verrast door een prachtig bericht.  Er is  ons een gift toegezegd van 500 euro. Wat een prachtig bedrag!

De gulle gever was OPA. Wat staat voor:  Oud Papier Actie van de protestantse wijkgemeente de Weide ( in Hoogeveen)

We zijn heel erg blij met deze gulle gift. Het bedrag zal gebruikt worden om de kosten van de vakantieweek in 2024 te dekken.

Namens het bestuur bedanken we OPA en hierbij en alle mensen die een bijdrage geleverd hebben aan dit fantastische cadeau.

Namens het bestuur:

Sandrie Baarslag

Voorzitter 

 

6 juni 2023

Van de Voorzitter,
De vakantieweek 2023 zit er weer op! Van 20 tot 27 mei is er weer uitgebreid genoten van de vakantieweek in Nieuw Hydepark in Doorn. De totale groep van 61 personen heeft een prima week gehad waarin het samenzijn en het samen plezier maken een hoofdrol had. Dagelijks activiteiten volgden elkaar in rap tempo op, met altijd het credo: niks moet, veel ( alles) mag! Gelukkig hadden we het weer mee. Geen regen en elke dag een zonnetje. Soms even onder de parasol, maar altijd de mogelijkheid om buiten te zijn. Het heeft een ieder goed gedaan!
Volgend jaar hebben we een reservering betreffende de week van 15 juni tot 22 juni. Ook dan hopen we net zo`n week met elkaar te hebben als de afgelopen week.
Daarin zijn we wel van een aantal zaken afhankelijk. We hopen dat we weer voldoende vrijwilligers kunnen vinden die een weekje met ons mee willen en kunnen. Gezien het feit dat een aantal “vaste“ vrijwilligers al rond de 70 jaar zijn, maken we ons wat zorgen over de toekomst. We zijn daarom op zoek naar nieuwe mensen. Mocht het u wat lijken, neem dan contact met ons op. We zullen dan de meeste vragen wel kunnen beantwoorden. “
Verder zien we dat de inkomsten van de “stroopwafelactie” aan het teruglopen is. We zoeken dan ook straks weer een aantal vrijwilligers die ze voor ons willen verkopen. We zien we dat het aantal vrijwilligers tanende is. Ook hier speelt de factor “leeftijd” een rol.
Ik hoop en bid, dat we volgend jaar de gezondheid mogen hebben( hoe beperkt soms ook) om volgend jaar weer samen met elkaar een fantastische week mogen hebben.

Sandrie Baarslag, voorzitter

5 april 2023

Als bestuur van de stichting Hoogeveensche Vakantieweek houden we ons al meer dan vijftig jaar  bezig met het èènmaal per jaar organiseren van een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking uit Hoogeveen en omgeving.

Naast het verwerken van de aanmeldingen en het  werven van vrijwilligers tijdens de week, dragen we ook zorg voor de financiële afwikkeling.

De gasten betalen een gedeelte zelf van hun vakantieverblijf in Nieuw Hydepark in Doon. Daarbij wordt er door de Stichting een bedrag toegevoegd. Dit vanuit de opbrengst van de jaarlijkse stroopwafelactie in  Hoogeveen èn de omliggende dorpen, tevens vanuit giften die we soms ontvangen.

 

Vanaf 13 april zullen daarom  weer honderden vrijwilligers in Hoogeveen en omliggende dorpen op pad gaan om huis aan huis stroopwafels te verkopen.

 

De vakantieweek 2023 staat gepland voor 20 t/m 27 mei.

Om deze week te bekostigen is veel geld nodig.

De huur van het Hydepark hotel, voorheen het Roosevelthuis in Doorn, kost voor een week ruim

€ 34000,– De gasten betalen inmiddels een eigen bijdrage van € 625,–, de rest wordt aangevuld met de opbrengst van de stroopwafelactie. 

 

De stroopwafels kosten:

            1 pakje stroopwafel á 10 stuks € 3,50

            2 pakjes voor € 6,–

            3 pakjes voor € 8,–

            volle doos à 12 pakjes voor € 30,–

 (tip: ze zijn lang houdbaar in de vriezer)

 

De laatste jaren begint het financiële deel ons steeds meer zorgen te baren: de prijzen van het verblijf zijn sterk gestegen en de Covid-epidemie maakte dat er geen nieuwe inkomsten gegenereerd konden worden. Ook zien we dat het aantal vrijwilligers die onze stroopwafelactie mogelijk maakten sterk aan het afnemen is.

Intern zijn we aan het zoeken hoe eventueel onze financiële situatie te verbeteren is. Diverse initiatieven zijn inmiddels gestart. Eèn ervan was het aanvragen bij de belastingdienst van een ANBI-status.  

Inmiddels is ons deze status toegekend. Hiermee zijn we erg blij. Het feit dat we een ANBI status hebben, maakt het aantrekkelijk voor donateurs. Zij kunnen hun giften immers aftrekken van de inkomsten of vennootschapsbelasting.

 

Nieuw dit jaar is dat de stroopwafels betaald kunnen worden via een QR-code.

Vrijwilligers hebben die bij zich als ze bij u aan de deur komen.

 

Mocht u geen stroopwafels kopen, maar toch deze week financieel willen ondersteunen, stort dan uw gift op ons  bankrekening NL68INGB0006314563 t.n.v. Stichting Hoogeveensche Vakantieweek, o.v.v. van “Gift “

Onze activiteiten (met foto’s) en meer informatie kunt u vinden op: www.hoogeveenschevakantieweek.nl

 

We willen iedereen die belangeloos meewerkt aan deze actie, en de week een warm hart toe draagt, ook namens de gasten, heel hartelijk bedanken.

Reacties gesloten.